Top 10 Kinderfilms voor in de agenda: 2020

Het nieuwe jaar mag dan al wel bijna twee maanden aan de gang zijn, maar dat neemt niet weg dat we nog 10 maanden van 2020 te gaan hebben en dat betekent gelukkig ook dat we 10 maanden vol met fantastische nieuwe films mogen verwachten! Zo komt Disney aan het begin van de volgende maand al met twee geweldige films: Onward en Mulan, maar ook DreamWorks heeft niet stilgezeten in de afgelopen tijd, want het vervolg op de kijkcijferhit Trolls komt aanstaande april ook al uit: Trolls Wereldtour. In dit artikel van Marjems Blog lees jij 10 films waar jij naar mag uitkijken in de komende maanden. Pak de popcorn er maar vast bij, dan beginnen we!

#10: Sonic the Hedgehog

De film Sonic the Hedgehog is een verfilming van de populaire, gelijknamige game: Sonic the Hedgehog. De film is in februari al uitgekomen, maar ik kan het nog steeds aanraden om deze film te gaan bekijken, vooral als je een Sonic fan bent!

Sonic is een blauwe egel die van zijn eigen planeet Mobius naar de aarde is gevlucht, omdat een paar slechteriken supergraag zijn supersnelheid willen bemachtigen en er zelf mee aan de haal te gaan. Nadat hij eenmaal op aarde per ongeluk een stroomstoring veroorzaakt, krijgt hij te maken met een nieuw probleem, want de overheid van het plaatsje Green Hill schakelt de vijand van Sonic in om hem op te sporen, Dr. Robotnik. Samen met zijn vriend Tom probeert hij uit de handen van deze knettergekke wetenschapper te blijven.

#9: Onward

Onward is de eerstvolgende film van Disney en Pixar die uit zal gaan komen, namelijk op 4 maart. De verwachtingen zijn ontzettend hoog, want de trailer van de film vol elven en magie ziet er al heel tof uit!

Deze gloednieuwe film gaat over twee jonge broers die zich afvragen of er nog ergens op de wereld magie te vinden is, nadat hun vader na zijn dood een speciale staf achterliet voor de broers die ze moesten krijgen na ze beide 16 waren geworden. Deze staf had iets speciaals, namelijk dat zij hun vader voor één dag terug konden toveren en hem konden ontmoeten. Samen gaan ze op avontuur om het laatste beetje magie op de wereld te vinden!

#8: Mulan

De volgende film die Disney uitbrengt komt al gauw na de film Onward uit, namelijk op de 26e van maart al. De film Mulan brengt hoge verwachtingen mee, vanwege de realistische uitstraling van de beelden en de geweldige effecten die zijn toegepast. Deze film is een remake van de versie uit 1998, een klassieker dus. De film is gebaseerd op een Chinese legende van de vrouw Hua Mulan.

In het Chinese keizerrijk werd verplicht gesteld dat uit elk gezin een man het leger in moest om het land te verdedigen tegen de hunnen. Vaak was dit een van de zoons uit het gezin, maar de familie Mulan had geen zoons. De vader van het gezin besloot zelf te gaan vechten in het leger. Echter had zijn oudste dochter, Fa Mulan, daar andere gedachten over en besloot zich als een man voor te doen en in plaats van hem in het leger te gaan om zijn gezin en het land te verdedigen.

#7: Pieter Konijn Op De Vlucht

De film Pieter Konijn Op De Vlucht is het vervolg op de eerste film: Pieter Konijn. De film is in de bioscopen te bekijken vanaf 8 april en deze gespeelde film met superrealistische konijnen met menselijke eigenschappen belooft een meeslepend verhaal.

Nadat Thomas en Bea uit de vorige film sinds kort zijn getrouwd zijn deze twee en de konijnen nu een grote familie. Ook al probeert Pieter steeds minder ondeugend te zijn, het lukt hem nog niet echt en Thomas en hij groeien nog niet bepaald naar elkaar toe. Pieter wil op avontuur gaan, maar als hij buiten de tuin in problemen komt, denkt hij daar anders over en moet zijn familie er alles aan doen om hem te komen vinden.

#6: De Wraak van de Ninja

De Wraak van de Ninja is een ontzettend spannende animatiefilm over de jongen Alex en een wonderlijke ninjapop. De film komt op 15 april uit.

De film gaat dus over Alex en daarbij zijn beste vrienden. Zij zijn helaas het slachtoffer van pestgedrag van zijn stiefvader en stiefbroer en als dat nog niet eens genoeg was, worden hij en zijn vrienden gepest door de grootste pestkop op school. Voor zijn verjaardag krijgt Alex een geblokte ninjapop. Het blijkt dat deze pop leeft en daadwerkelijk een missie heeft, namelijk het wraak nemen op een gemene speelgoedfabrikant. Daarbij helpt hij Alex met een lesje leren van zijn pestkop en een stap te zetten richting zijn liefde van zijn leven Jessica.

#5: Trolls Wereldtour

De film Trolls Wereldtour is het vervolg op de absolute kijkcijferhit Trolls. DreamWorks Animation heeft weer haar uiterste best gedaan om er, net als het vorige deel, weer een topper van te maken. De film is in de bioscopen te bekijken vanaf 22 april.

In Trolls Wereldtour beleven de trollen Poppy en Branch, net als in de vorige film, een ontzettend vrolijk en muzikaal avontuur. Ze komen erachter dat in deze wereld der muziektrollen een heel aantal verschillende stromingen zijn, waar de stroming rock er dus een van is. Deze rock-trollen proberen echter alle andere stromingen de wereld uit te helpen en daar proberen Poppy en Branch een stokje voor te steken. Ga met ze mee op avontuur in dit gevecht!

Ben je al op zoek naar Trolls merchandise? Zoek niet verder en klik op de knop hiernaast om direct naar de webshop te gaan!

#4: Wickie en het Magische Zwaard

De oude vertrouwde Wickie de Viking verschijnt weer op het witte doek! Na negen jaar kunnen we weer smullen van nieuwe avonturen die Wickie mee gaat maken. De film staat gepland om uit te komen op 22 april, net als de film Trolls Wereldtour.

In deze editie van Wickie de Viking wil hij dolgraag met zijn vader op avontuur, maar zijn vader vindt hem echter nog veel te jong. Maar wanneer zijn moeder door het magische zwaard in een gouden standbeeld verandert, kan Wickie niets anders doen dan er koste wat kost ervoor te zorgen dat zijn moeder weer terugkeert naar haar eigen hoedanigheid. Maar daarbij moet hij er natuurlijk ook voor zorgen dat hij zijn vader kan overtuigen dat Wickie wél klaar is voor het echte werk. Gaat het hem lukken zijn moeder terug te veranderen?

#3: The SpongeBob Movie: Sponge On The Run

Ook SpongeBob is binnenkort weer te zien in de bioscoop, want Nickelodeon brengt op 27 mei de film Sponge On The Run uit. Het is de derde film van onze gele vriend die in de bioscoop verschijnt, nadat hij al eens in 2004 en in 2015 te zien was. Het speciale aan deze film is dat er gebruik gemaakt is van speciale technologie, waardoor deze film er supermooi uitziet! Zeker het kijken waar dus!

In deze editie van The SpongeBob Movie wordt Gerrit de slak, het huisdier van SpongeBob, ‘geslaknaped’. Samen met Patrick Ster en zijn andere vrienden gaat hij op pad richting Atlantic City om Gerrit te bevrijden. Ga jij met hen mee op dit epische avontuur?

#2: Soul

Op 17 juni komt de laatste film van Pixar en Disney uit dit lijstje uit, maar laten we wel wezen: het is zeker niet de minste. De film Soul voorspelt veel goeds als we de trailer mogen geloven.

Deze film waarin dromen en doelen centraal staan gaat over Joe Gardner, een muziekleraar die droomt om de jazzpianist van een band te worden. Nadat hij daadwerkelijk geregeld had dat hij op mocht treden viel hij, hoe toevallig is dat, in een put in de straat. Daar in de put ontmoet hij 22. Deze tiener probeert de jazzpianist terug te brengen richting de echte wereld.

#1: Minions 2: Hoe Gru Een Superschurk Werd

En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste film uit dit lijstje, maar wat mij betreft ook gelijk de leukste, want de kleine gele mannetjes verschijnen na een aantal edities van Verschrikkelijke Ikke en de vorige versie van Minions weer eens op de doeken in de bioscoop. Op 3 juli gaan we weer met z’n allen smullen van het gebrabbel van deze kleine vrienden.

In deze editie zien wij Gru als een jong superschurkje die wil solliciteren bij een superschurken-groep, maar wordt afgewezen omdat hij nog zo jong is en niet stoer en zelfverzekerd overkomt. Echter haalt hij daar een streek uit en jat hij een waardevolle steen, waarna de groep hem achterna komt om de steen terug te halen. Gru geeft de steen aan een van de minions die hem op zijn beurt heel knullig kwijtraakt. Gaan de superschurken de steen nog terugveroveren?

Er zijn dus genoeg films om naar uit te kijken in 2020, heb jij alle data al in je agenda gezet? Ik wens je veel plezier bij het kijken van alle gloednieuwe films! Ben je na het lezen van al deze films benieuwd geworden naar merchandise en andere producten? Bezoek dan de webshop Marjems Warenwinkel en koop officiële producten van al deze geweldige films!

Advertentie

Een gedachte over “Top 10 Kinderfilms voor in de agenda: 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s